Vi etablerer gulvvarme løsninger

Gulvvarme giver god komfort

Det er ingen hemmelighed, at gulvvarme giver en god komfort - og især i årets kolde måneder. Mange betragter gulvvarme som et luksuriøst tilvalg, som er det første der ryger af listen, hvis økonomien spidser til. Men faktisk er moderne gulvvarmeløsninger slet ikke så dyre, som de har ry for at være. Som investering kan det sagtens betale sig at få lagt gulvvarme, da man med den rette indregulering kan spare penge herved, og så får man øget komfort som bonus oveni. Man fryser ikke længere sine fødder, man kan gå i bare fødder året rundt og badeværelsesgulvet tørrer hurtigere.

Spar på varmen med gulvvarme

Korrekt reguleret gulvvarme er typisk billigere sammenlignet med radiatorer. Det skyldes at varme i gulvet giver en mere jævn varmefordeling. Den jævne varmefordeling betyder, at du kan skrue ned for temperaturen på gulvvarmeanlægget uden mærkbar forskel. Generelt siger man, at en gulvvarmetemperatur på 20 grader vil få rummet til at føles som 22 grader varmt.

Gode råd til gulvvarmetemperatur

Har du et eksisterende gulvvarmeanlæg eller ønsker du at få gulvvarme indlagt i boligen? Find her et par råd, som er gode at huske:

Vær opmærksom på gulvvarmetemperaturen ved trægulve. Trægulve trækker sig sammen, hvis temperaturen er konstant på mere end 27-28 grader.

Hold også temperaturen på et fast niveau. Varmen udnyttes bedst, hvis temperaturen er konstant. Skru derfor ikke ned for gulvvarmentemperaturen om natten.

Gulvvarme under trægulv og betongulv

Gulvvarme kan bruges ved alle gulvtyper - dog afgør gulvtypen gulvvarmesystemet. Har du et rum med både fliser og trægulv, anbefales det, at der laves én kreds til trægulvet og én kreds til flisegulvet - på den måde udnyttes varmen mest effektivt.

Vandbåren gulvvarme eller elektrisk gulvvarme?

Der findes to typer gulvvarme: elektrisk gulvvarme og vandbåren gulvvarme.

Elgulvvarme fungerer ved at man lægger et net af elektriske kabler under gulvet eller støbt ind i betongulvet. Når der render strøm gennem kablerne, opvarmes de og varmen vil stige op igennem gulvet og deraf kommer varmen. Ved vandbåren gulvvarme (også kendt som vandbaseret gulvvarme) løber der i stedet for strøm, varmt vand gennem slanger, som ligges under gulvet. Disse slanger tilsluttes ens centralvarmeanlæg og vandgulvvarmen kan således enten helt erstatte, eller supplere, din boligs vandbaserede radiatorer.

Elgulvvarme er billigere at etablere og installere end vand, men er dyrere i drift over tid. Vandgulvvarme er dyrere, men billigere at have kørende hvilket gør det mere energi- og miljøvenligt. Hvad du bør vælge afhænger at din husstands årlige forbrug og graden af isolering i hele din bolig.

Få en professionel installatør på opgaven

Det er ikke helt ligetil at installere gulvvarme selv - og det kan hurtigt ende med at blive meget dyrt, hvis installationen ikke udføres korrekt fra start. Desuden bør tilkoblingen af varmesystemet udføres af en professionel fagmand.

Din lokale gulvvarmeinstallatør i Hinnerup

Hos Knud K. Kristiansen VVS A/S tilbyder vi en totalløsning, hvor vi sørger for at din gulvvarmeinstallation er udført korrekt. Vi har mange års erfaring og overholder naturligvis alle krav.

Har du spørgsmål eller ønsker du mere viden om gulvvarme, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på tlf. 86 21 07 77.

Vi servicerer og indlægger gulvvarmeanlæg i følgende områder: Hinnerup, Risskov, Aarhus C, Galten og Højbjerg.

Se mere om varme- og energiløsninger: