Gulvvarme

God komfort

Det er ingen hemmelighed, at gulvvarme giver en god komfort - og især i årets kolde måneder. Mange betragter gulvvarme som en luksus, der ikke er råd til, men faktisk er det slet ikke så dyrt, som det har ry for at være. Som investering kan det sagtens betale sig at få gulvvarme, ift. at reducere sit varmeforbrug, og så får man øget komfort som bonus oveni. Man fryser ikke længere sine fødder, man kan gå i bare fødder året rundt og badeværelses gulvet tørrer hurtigere.

Spar på varmen med gulvvarme

Med gulvvarme kan du spare på varmen - og dermed på varmeregningen - uden at fryse. Ved brug af gulvvarme opvarmes rummet nedefra og op (modsat radiatorer). Det giver en god varmefordeling, som resulterer i, at du kan skrue lidt ned for varmen og rummet vil stadig føles dejligt varmt, da gulvvarme fordeler varmen mere jævnt end radiatorer gør.

Fact: Hvis gulvvarmens temperatur er sat til 20 grader, vil rummet føles som 22 grader varmt

Gode råd

Bruger du gulvvarme allerede, eller ønsker du at få gulvvarme indlagt, er her et par råd, som er gode at huske:

  • Vær opmærksom på temperaturen ved trægulve
    • Trægulve trækker sig sammen, hvis temperaturen er konstant på mere end 27-28 grader.
  • Hold gulvvarmen på en fast temperatur
    • Varmen udnyttes bedst, hvis temperaturen er konstant. Skru derfor ikke ned for gulvvarmen om natten.

Gulvvarme til betongulv og trægulv

Gulvvarme kan bruges ved alle gulvtyper - dog afgør gulvtypen gulvvarmesystemet. Har du et rum med både fliser og trægulv, anbefales det, at der laves én kreds til trægulvet og én kreds til flisegulvet - på den måde udnyttes varmen mest effektivt.

Hvilken type gulvvarme er bedst - vand eller el?

Der findes to typer gulvvarme, som er elbaseret gulvvarme og vandbaseret gulvvarme.

Elgulvvarme fungerer ved at man ligger et net af elektriske kabler under gulvet eller støbt ind i betongulvet. Når der render strøm igennem kablerne, opvarmes de og varmen vil stige op igennem gulvet og deraf kommer gulvvarmen. Ved vandbaseret gulvvarme løber der i stedet for strøm, varmt vand gennem slanger, som ligges under gulvet. Disse slanger tilsluttes ens centralvarmeanlæg og vandgulvvarmen kan således enten helt erstatte, eller supllere, din boligs vandbaserede radiatorer.

Elgulvvarme er billigere at etablere og installere end vand, men er dyrere i drift over tid. Vandgulvvarme er dyrere, men billigere at have kørende hvilket gør det mere energi -og miljøvenligt. Hvad du bør vælge afhænger at din husstands årlige forbrug og graden af isolering i hele din bolig. 

Indlægning af gulvvarme

Har du spørgsmål eller ønsker du mere viden om gulvvarme, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på 86 21 07 77.

Vi servicerer og indlægger gulvvarme-anlæg i følgende områder: Hinnerup, Risskov, Aarhus C, Galten og Højbjerg.

Se mere om varme- og energiløsninger: